Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Rotterdam

'Formule 1-bazen willen Nederlandse Grand Prix op stratencircuit'

De Formule 1-bazen zouden graag de Grand Prix van Nederland terug op de kalender willen brengen. 
Door NU.nl

Ze denken daarbij aan een stratencircuit in een grote Nederlandse stad, zo meldt Motorsport.com.

Sean Bratches, de commerciële baas van de Formule 1, bracht volgens de site onlangs een bezoek aan Nederland om te praten over een stratenrace en te kijken wat er nodig is om een dergelijk evenement te organiseren. 

Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1, zou een voorkeur hebben voor Amsterdam als locatie. Omdat een Grand Prix in de hoofdstad voor veel logistieke problemen kan zorgen, wordt ook gedacht aan Rotterdam.

Rotterdam heeft al wat ervaring met de koningsklasse van de autosport doordat er in de straten van de stad al een aantal keer Formule 1-demonstraties zijn georganiseerd.

Verstappen

De populariteit van de Formule 1 is enorm toegenomen in Nederland dankzij de prestaties van Max Verstappen. Liberty Media zou Nederland daarom hoog op het lijstje hebben gezet van landen waar een nieuwe Grand Prix georganiseerd kan worden.

Het is onduidelijk op welke termijn de Grand Prix van Nederland terug kan keren op de kalender. De laatste Formule 1-race in Nederland was in 1985 op het circuit van Zandvoort.


Lees meer over:

Formule 1GP Nederland

Aanbevolen artikelen