Carlos Sainz maakt na de Grand Prix van Japan al de overstap van Toro Rosso naar Renault, wat betekent dat Daniil Kvyat terugkeert bij Toro Rosso en er voortijdig een einde komt aan het Formule 1-seizoen van Jolyon Palmer.

Vorige maand werd al bekend dat Palmer na dit seizoen zijn stoeltje bij Renault zou verliezen aan Sainz, maar die verandering wordt dus nu al doorgevoerd.

Kvyat moest eind vorige maand bij Toro Rosso nog plaatsmaken voor Red Bull Racing-talent Pierre Gasly. De Rus vult bij het Italiaanse team nu dus weer het gat op dat Sainz achterlaat.

Bij Renault gaat de 23-jarige Sainz, die bezig is aan zijn derde Formule 1-seizoen en oud-teamgenoot is van Max Verstappen, een duo vormen met de zeven jaar oudere Nico Hülkenberg.

"Dat ik in de laatste vier races van het seizoen al voor Renault ga rijden, geeft me een goede kans om het team en de auto beter te leren kennen. Ik kijk er erg naar uit", zegt Sainz, die dit seizoen negen keer in de punten reed.

Vooruitblik Formule 1: Kan Verstappen opnieuw winnen?
369
Vooruitblik Formule 1: Kan Verstappen opnieuw winnen?

Palmer

Het is niet bekend hoe de toekomst van Palmer eruitziet. De 26-jarige Brit debuteerde vorig jaar in de Formule 1, maar maakte nog weinig indruk. Hij reed steevast in de achterhoede. Vorige maand eindigde hij wel knap als zesde in de Grand Prix van Singapore.

"Ik wil Jolyon bedanken voor zijn toewijding en professionaliteit. Sinds Renault terugkeerde in de Formule 1 was hij heel erg betrokken. Hij heeft zijn goede kanten laten zien en we wensen hem alle goeds voor de toekomst", zegt Renault-teambaas Cyril Abiteboul.

Kvyat (23), die vorig jaar bij Red Bull al plaats moest maken voor Verstappen, kende een ongelukkig seizoen bij Toro Rosso. Hij was regelmatig betrokken bij crashes en pakte slechts vier punten in de WK-stand.