Sebastian Vettel ontsnapt komend weekend in Japan aan een gridstraf van vijf plaatsen. De versnellingsbak van de Duitser is na een grondige inspectie in orde bevonden en hoeft dus niet vervangen te worden door Ferrari.

De nummer twee van de WK-stand hoeft daardoor niet vijf posities in te leveren bij de startopstelling op Suzuka, bevestigt een woordvoerder van Ferrari dinsdag aan GPUpdate.

Vettel kwam afgelopen zondag in de uitloopronde in Maleisië in aanraking met de Williams van Lance Stroll. Zijn Ferrari raakte daardoor flink beschadigd en er werd gevreesd dat de versnellingsbak voortijdig vervangen zou moeten worden richting de Grand Prix van Japan.

Volgens de Formule 1-reglementen moet een coureur zes races op rij met dezelfde versnellingsbak rijden, tenzij hij door technische problemen is uitgevallen. Alleen dan mag er een nieuwe unit geplaatst worden zonder dat dat gepaard gaat met een gridstraf.

Inhaalrace

Vettel, die op circuit van Sepang achteraan moest beginnen en na een indrukwekkende inhaalrace knap als vierde finishte, werd na de door Max Verstappen gewonnen race nog geraakt door Stroll. Daarbij brak een linkerwielophanging, net als de achtervleugel van zijn SF70H.

Met nog vijf races te gaan heeft de 30-jarige Vettel een achterstand van 34 punten op WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes). De viervoudig wereldkampioen was al vier keer de beste in de Grand Prix van Japan.

Live op de hoogte blijven van de Grand Prix van Japan komend weekend? Download de NUsport-app