Jos Verstappen had zondag al snel in de gaten dat Max een goede kans had op de zege in Maleisië. De oud-coureur was uitermate trots op zijn zoon, die in de Red Bull onbedreigd naar de overwinning reed.

"Je zag het al bij de eerste twee rondes", zei een glunderende Jos Verstappen voor de camera van Ziggo Sport. "De auto zag er goed uit en Max kon makkelijk aanhaken bij Lewis Hamilton."

Verstappen wist bij de start ternauwernood zijn tweede plek te behouden ten opzichte van Valtteri Bottas. In de vierde ronde slaagde hij erin de van pole position gestarte Lewis Hamilton binnendoor te passeren.

"De inhaalactie was heel netjes", vond Jos Verstappen. "Daarna heeft Max de wedstrijd gecontroleerd."

Helemaal top

Verstappen finishte met twaalf seconden voorsprong op Hamilton. Alleen nadat hij een pitstop had gemaakt, raakte de zaterdag 20 jaar geworden Limburger de leiding tijdelijk kwijt.

Toen ook Daniel Ricciardo zijn bandenwissel had laten uitvoeren, heroverde Verstappen de leiding om in het restant van de race op het Sepang International Circuit niet meer in de problemen te komen.

"Als Hamilton een snelle rondetijd neerzette, dan slaagde Max er ook in om een goede ronde neer te zetten. Zo bleef hij uit zijn greep, dat was helemaal top", aldus Jos Verstappen.