Max Verstappen kon zijn geluk niet op nadat hij zondag in Maleisië onbedreigd naar zijn tweede Grand Prix-zege gereden was.

"Ongelooflijk", jubelde de zaterdag 20 jaar geworden Nederlander op het podium van het Sepang International Circuit. "Vooral na zo'n seizoen komt dit op een perfect moment, ik was heel erg blij toen ik over de finish kwam."

De Red Bull Racing-coureur schoof door technische problemen bij de Ferrari van Kimi Raikkonen voor het begin van de race op naar de tweede plaats en passeerde al in de vierde ronde Lewis Hamilton, die van pole position gestart was.

"Ik zag dat Lewis het lastig had", blikte Verstappen terug. "Hij had natuurlijk meer te verliezen dan ik met het oog op het kampioenschap. Toen ik eenmaal vooraan reed, kon ik van daaruit mijn eigen race rijden en de boel controleren."

Stressen

Verstappen werd dit seizoen geplaagd door pech, maar zondag zat alles mee voor hem in Maleisië. "De auto voelde vanaf de start meteen al goed. Het was een zware race, maar met de snelheid zat het wel snor. Ik ben een beetje moe en aan het einde was het behoorlijk stressen, maar misschien had ik dat ook wel nodig."

Voor de Limburger was het zijn tweede overwinning nadat hij vorig jaar al had gewonnen in Barcelona. Door zijn zege in Sepang is hij de jongste coureur ooit die meerdere Grands Prix heeft gewonnen in de Formule 1.