Ricciardo verwacht sterk Red Bull op stratencircuit in Singapore

​Daniel Ricciardo verwacht dat Red Bull Racing zondag tijdens de Grand Prix van Singapore sterk voor de dag komt. De Australische teamgenoot van Max Verstappen hoopt op een podiumplaats en wellicht zelfs meer.

Ricciardo liet donderdag tijdens de persconferentie weten dat Red Bull het dit seizoen steeds goed doet op circuits waar veel neerwaartse kracht nodig is, zoals het stratencircuit in de Aziatische metropool.

"Al moet gezegd dat we de afgelopen race op Monza met heel weinig neerwaartse kracht ook een goede racesnelheid hadden", zei Ricciardo.

"We hebben een paar updates, en Mercedes komt dit seizoen op dit soort circuits steeds niet al te sterk voor de dag, dus het zou mooi zijn als wij en Ferrari het spannend kunnen maken vooraan."

Kwalificatie

WK-leider Lewis Hamilton benadrukte het belang van de kwalificatie in Singapore, omdat de race meestal wordt gewonnen door de coureur die van pole position vertrekt. "De sleutel ligt wel in de kwalificatie, want inhalen is hier lastig. Zeker met de bredere auto's van dit seizoen", zei de Brit.

"Het is dus zaak om de auto goed af te stellen voor zaterdag", aldus de Mercedes-coureur, die ook een felle strijd vooraan verwacht. "Naast Ferrari reken ik op een sterk Red Bull."

De kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore is zaterdag om 15.00 uur Nederlandse tijd. De race start zondag om 14.00 uur Nederlandse tijd.

Tip de redactie