'Red Bull Racing stapt in 2019 over op motoren van Honda'

Red Bull Racing rijdt volgens diverse media vanaf 2019 niet meer met motoren van Renault. De Oostenrijkse renstal van Max Verstappen gaat overstappen op motoren van Honda.

Ondanks een mondeling akkoord zou Renault te kennen hebben gegeven het eind 2018 aflopende contract niet te willen verlengen en dan is Honda de meest voor de hand liggende keuze voor Red Bull.

Motoren van Ferrari en Mercedes zijn geen optie, omdat zij de concurrentie niet willen versterken. Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat Red Bull tot een akkoord komt met Honda.

Komend jaar maakt Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull, al de overstap van Renault naar Honda. De verwachting was al dat Red Bull op termijn zou volgen, mits de prestaties van de Japanse krachtbron wel verbeteren.

Verstappen

De motoren van Renault kwamen dit seizoen onder een vergrootglas te liggen omdat Verstappen, die nog tot 2019 onder contract staat in Oostenrijk, tot zijn grote frustratie geregeld uitviel met motorproblemen. Ook zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo ligt na dit seizoen nog twee jaar vast.

Voor de komst van Verstappen en Ricciardo beleefde Red Bull hoogtijdagen met motoren van Renault. Van 2010 tot en met 2013 pakte Sebastian Vettel vier wereldtitels op rij. In 2015 maakte de Duitser de overstap naar Ferrari.

Verstappen bezet momenteel de zesde plaats in de WK-stand met 68 punten. Ricciardo heeft 144 punten en is de nummer vier. Komend weekend wordt in Singapore de veertiende Grand Prix van dit seizoen verreden.

Tip de redactie