Red Bull Racing-teambaas Christian Horner vreest dat Formule 1-teams Mercedes en Ferrari de komende jaren een voorsprong houden op het gebied van de motor.

Horner constateert dat beide teams met hun huidige krachtbron een ruime marge hebben op Red Bull, dat voor de motor afhankelijk is van Renault.

"Beide teams kunnen zo veel investeren, dat het lastig is om te zeggen hoe wij en de andere teams dat goed gaan maken tussen nu en 2021", zei Horner tegenover Sky Sports

Red Bull, het team van coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo, is in de stand om de constructeurstitel het derde team achter Mercedes en Ferrari. 

Problemen

De Renault-motor zorgde dit seizoen regelmatig voor problemen bij Red Bull. Verstappen haalde drie keer de finish niet door het falen van de motor, zo gaf Renault zelf toe.

Horner: "Wij zullen nooit accepteren dat we niet om de overwinning kunnen rijden, dus we zullen alles doen om onze auto te blijven ontwikkelen en te proberen om onze achterstand in kracht goed te maken met het chassis."

De regelgeving rond de motoren gaat in 2021 veranderen. Het is de bedoeling dat ze dan minder duur en eenvoudiger worden.

Horner verwacht dat er vanaf dat moment nieuwe motorleveranciers zullen komen in de Formule 1. "Aston Martin en Lamborghini willen mogelijk instappen als de kosten van de motoren omlaag gaan", aldus Horner.