Dietrich Mateschitz, de grote baas van Red Bull, rekent erop dat Max Verstappen ook de komende twee jaar nog voor zijn team uitkomt. De 73-jarige topman wil van de Limburger de jongste wereldkampioen aller tijden maken.

"Dat is de enige droom die ik nog heb in de Formule 1", zegt de steenrijke Oostenrijker zaterdag tegen Auto Bild Motorsport. "Ik wil met Max de jongste wereldkampioen aller tijden worden en Sebastian Vettel aflossen."

De Duitser was in 2010 23 jaar, vier maanden en elf dagen oud toen hij voor het eerst wereldkampioen werd. Verstappen wordt eind september pas 20 jaar.

"We hebben nog twee jaar de tijd om dat te bereiken", weet Mateschitz. "In de tussentijd moet Max ook niet beginnen over een vertrek bij Red Bull."

Mateschitz zet met zijn uitspraken druk op het kamp-Verstappen, dat ondanks een nog tot eind 2019 lopend contract openlijk speculeert over een overgang na 2018. Een vertrek voor die tijd is uitgesloten, maar het contract van de talentvolle coureur zou een clausule bevatten die het mogelijk maakt om na volgend jaar te vertrekken.

Vooruitblik Formule 1: Helpen updates Verstappen naar podium?
300
Vooruitblik Formule 1: Helpen updates Verstappen naar podium?

Trots

Verstappen zegt tegen het Duitse medium dat de woorden van Mateschitz hem goed doen. "Het maakt me trots. Het toont hoeveel de heer Mateschitz in mij gelooft."

Volgens de 19-jarige Limburger is Red Bull ook op de goede weg. "De auto wordt beter en dat geldt ook voor de motor. We kunnen momenteel nog niet op eigen kracht winnen, maar ik ben ervan overtuigd dat dat aan het eind van het seizoen wel kan."

Hij weigert echter te bevestigen dat hij ook na volgend seizoen de kleuren van Red Bull Racing vertegenwoordigt. "Ik wil gewoon in de snelste auto zitten. De kleur speelt dan geen rol."

Verstappen beleeft een moeizaam tweede seizoen bij Red Bull Racing. Hij heeft al verschillende podiumplaatsen in rook zien opgaan door mechanische problemen. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo won dit seizoen de Grand Prix van Azerbeidzjan.