Max Verstappen heeft zaterdag in de derde en laatste trainingssessie voor de Grand Prix van Hongarije de vierde tijd op de klokken gezet. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo had problemen met de versnellingsbak van zijn Red Bull Racing-auto.

De snelste tijd op de Hungaroring kwam op naam van Sebastian Vettel. De Duitse WK-leider van Ferrari was met 1.17,017 ruim een seconde sneller sneller dan Verstappen (1.18,194).

Ferrari bleek oppermachtig in de laatste test voor de kwalificatie. Ook Kimi Raikkonen bleef met een tijd van 1.17.492 de Mercedessen van Valtteri Bottas (derde in 1.17,914) en Lewis Hamilton (vijfde in 1.18,434) voor.

Ricciardo moest zijn auto met nog een klein halfuur te gaan naast het circuit parkeren omdat de versnellingsbak in zijn vijf bleef steken. Als Red Bull de versnellingsbak moet vervangen, riskeert de Australiër een gridstraf van vijf plaatsen. Dat gebeurde twee weken geleden ook al op Silverstone.

De niet fitte Felipe Massa moest ziek de pitstraat opzoeken. De ervaren Braziliaan (36) gaat dit weekend niet meer van start en staat zijn stoeltje af aan Paul di Resta, meldt Williams zaterdagmiddag.

Zaterdag om 14.00 uur volgt de kwalificatie voor de race, die zondag om op datzelfde tijdstip begint. Verstappen werd in 2015 vierde, vorig jaar werd hij vijfde in Hongarije.

Vooruitblik Formule 1: Helpen updates Verstappen naar podium?
300
Vooruitblik Formule 1: Helpen updates Verstappen naar podium?