Daniel Ricciardo heeft zondag voor de Grand Prix van Groot-Brittannië verschillende onderdelen in de motor van zijn Red Bull laten vervangen.

De Australische teamgenoot van Max Verstappen viel zaterdag tijdens de eerste kwalificatiesessie op het circuit van Silverstone stil vanwege een probleem aan de turbo. 

Omdat Ricciardo daardoor al vanaf de laatste rij zou starten, heeft Red Bull besloten om maar meteen een hele rits componenten in zijn motor te laten vervangen, meldt Autosport. Dat levert hem een extra gridstraf van tien plaatsen op.

Die straf, die bovenop een al eerder uitgedeelde sanctie van vijf plaatsen komt vanwege het vervangen van de versnellingsbak, heeft geen invloed op zijn startpositie. Fernando Alonso heeft namelijk een gridstraf van liefst dertig plaatsen en start zondag als laatste.

Bij de motor van Ricciardo zijn onder meer de turbo en twee onderdelen van het hybridesysteem vervangen. Bijkomend voordeel is dat enkele van zijn oude onderdelen nog bruikbaar zijn, waardoor Red Bull mogelijke gridstraffen van Ricciardo in de toekomst kan voorkomen.

De Grand Prix van Groot-Brittannië gaat om 14.00 uur van start. Lewis Hamilton vertrekt van pole position, Max Verstappen als vierde.