Max Verstappen verwacht zondag bij de Grand Prix van Groot-Brittannië een eenzame race. De 19-jarige coureur van Red Bull Racing baalt van het grote gat met Mercedes en Ferrari.

Verstappen begint op het circuit van Silverstone als vierde. Hij klokte zaterdag in de kwalificatie weliswaar de vijfde tijd, maar profiteert van een straf van Valtteri Bottas.

De verwachtingen zijn niet al te hoog bij de Limburger. "We zijn hier gewoon te langzaam. We houden de Mercedessen en Ferrari's niet bij en achter ons is het gat ook zeven tienden, dus het wordt saai", zei hij bij Ziggo Sport.

Een evenaring van zijn optreden van vorig jaar, toen hij op Silverstone achter Lewis Hamilton als tweede eindigde, zit er volgens Verstappen niet in. "Ik hoop gewoon dat de motor het volhoudt en dan stuur ik de auto naar huis."

Geschrokken

Het verschil met de concurrentie, dat eerder dit seizoen juist kleiner leek te worden, verbaasde Verstappen niet, zo legde hij later aan de aanwezige media uit.

"Vanaf gisteren zag ik het al wel aankomen", doelde hij op de eerste twee vrije trainingen, waarin hij respectievelijk de derde en vijfde tijd klokte. "Deze kwalificatie is alsnog niet goed, maar ik probeerde er het beste van te maken."

"Ik ben niet geschrokken. Het is niet top, maar wat kun je eraan doen? In de kwalificatie zijn we gewoon niet sterk op rechte stukken en het hele weekend is de balans al niet goed."

Verstappen probeert zich er desondanks niet al te druk om te maken. "Niets baart mij nog zorgen, na alles wat we dit seizoen al hebben gehad", aldus de Limburger, die in negen races vijf keer uitviel.

Ricciardo

Tijdens Q1 van de kwalificatie op Silverstone ging het mis voor Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo, die de laatste weken juist op dreef was. Hij kreeg al snel te maken met technische problemen en start zondag als negentiende.

"Het is gewoon slecht dat zoiets gebeurt", oordeelde Verstappen. "Maar je kunt daar als coureurs niets aan veranderen. Ik doe gewoon altijd mijn best."

Voor de resterende Grands Prix heeft de Red Bull-rijder weinig verwachtingen. "Er valt ook weinig te halen, al voelt het niet uitzichtloos. Ik heb iedere Grand Prix wel een doel."

Verstappen kan het gat met Ricciardo in de WK-stand flink verkleinen. Door uitvalbeurten in achtereenvolgens Canada, Azerbeidzjan en Oostenrijk is de Nederlander naar de zevende plek gezakt. Ricciardo staat vijfde.