Na Valtteri Bottas heeft nu ook Red Bull-coureur Daniel Ricciardo zaterdag een gridstraf van vijf plaatsen gekregen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Red Bull Racing heeft een nieuwe versnellingsbak in zijn auto geplaatst. De regels schrijven voor dat coureurs zes races achter elkaar met dezelfde versnellingsbak moeten rijden, maar het exemplaar van Ricciardo moest eerder worden vervangen.

Vorige week overkwam Mercedes-rijder Lewis Hamilton hetzelfde bij de Grote Prijs van Oostenrijk. Die race werd gewonnen door Bottas. Ricciardo eindigde op een derde plaats. Ferrari-coureur Sebastian Vettel completeerde het podium. 

Ricciardo noteerde tijdens de eerste vrije training op het circuit van Silverstone de vierde tijd. In de tweede vrije training moest hij het met een zesde plaats doen.

De Australiër staat met 107 punten momenteel vierde in het WK-klassement. De ploeggenoot van Max Verstappen haalde in de laatste vijf races het podium. In Azerbeidzjan won hij zelfs de Grand Prix.

Alonso

Fernando Alonso moet liefst dertig plaatsen lager starten. Eerder was al duidelijk dat de coureur van McLaren-Honda vijf plekken straf kreeg omdat er een onderdeel in zijn motor moest worden vervangen.

McLaren heeft zaterdag echter besloten om nog meer componenten te vervangen, waaronder de turbo. Dat levert de Spanjaard nog eens 25 plekken extra straf op.

De kwalificatie vindt om 14.00 uur plaats.