Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko heeft woensdag nog maar eens benadrukt dat Max Verstappen absoluut niet mag vertrekken bij de Oostenrijkse renstal.

"We hebben hem in de Formule 1 gebracht en zien het krankzinnige potentieel", aldus Marko in de Duitse krant Bild. "We willen met hem wereldkampioen worden. Zelfs voor 100 miljoen euro laten we Verstappen niet gaan."

De woorden van Marko zijn een reactie op Verstappen, die dinsdag in gesprek met Motorsport zei dat hij het vertrouwen in Red Bull begint te verliezen. 

"Na de race in Oostenrijk was ik kalm, maar het is natuurlijk erg teleurstellend wat er gebeurt", gaf de 19-jarige Limburger te kennen. "Op deze manier verlies je het vertrouwen. Niet in mezelf, maar in het geheel bedoel ik, als dit soort dingen blijven gebeuren."

Teleurstellend seizoen

Zondag viel Verstappen in Spielberg al in de eerste ronde uit. Bij de start verloor hij door een haperende koppeling enkele plekken, waarna hij in de eerste bocht het slachtoffer werd van een botsing tussen Daniil Kvyat en Fernando Alonso, die hem van de baan beukte.

De race paste in het teleurstellende seizoen van Verstappen, die door verschillende problemen slechts in vier van de negen Grands Prix de finish haalde.

In Bahrein begaven zijn remmen het, in Spanje crashte hij met Kimi Raikkonen, in Canada was er een elektrisch probleem aan zijn wagen en in Azerbeidzjan gaf de Renault-motor van zijn Red Bull de geest.

Ondanks alle tegenslag heeft Marko goede hoop dat Verstappen in de rest van het seizoen tot betere resultaten komt. "We hebben hem gezegd dat we alles doen wat in onze macht ligt, om deze ongelooflijke pechreeks te stoppen."

Contract

Het contract van Verstappen bij Red Bull loopt nog tot eind 2019. In de eerste negen races van het seizoen behaalde hij 45 punten. Daarmee staat hij op de zevende plaats in de WK-stand.

Aankomende zondag krijgt Verstappen de kans om zich te revancheren voor het teleurstellende optreden in Oostenrijk. In Engeland staat dan de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma.