Frédéric Vasseur is de nieuwe teambaas van Sauber. De Fransman neemt de taken over van Monisha Kaltenborn, die de eerste vrouwelijke ploegbaas in de Formule 1 was.

Vasseur vertrok in januari bij Renault, waar hij slechts één jaar de leiding had over het raceteam.

"Frédéric heeft een lange en succesvolle carrière in de internationale autosport. We zijn blij dat hij naar ons komt", zei Pascal Picci, baas van Sauber, woensdag bij de bekendmaking van de aanstelling van Vasseur.

Maandag treedt Vasseur officieel in dienst van Sauber. Een dag eerder staat op SIlverstone de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma.

Kaltenborn, die in 2012 teambaas van Sauber werd, moest drie weken geleden vertrekken omdat ze het niet eens zou zijn met de gewenste strategie van de nieuwe Zwitserse eigenaar van het team. De Oostenrijkse was sinds 2000 werkzaam bij de renstal.

Faillisement

Kaltenborn redde vorig jaar het noodlijdende Sauber van de ondergang door in zee te gaan met investeringsmaatschappij Longbow Finance.

Hoewel een faillisement werd voorkomen, is Sauber dit seizoen - met de Duitser Pascal Wehrlein en de Zweed Marcus Ericsson achter het stuur - nog steeds een team in de achterhoede. Wehrlein pakte tot op heden vijf WK-punten. Ericsson staat nog op de hatelijke nul.

Kaltenborn raakte de laatste jaren vaak in opspraak. Zo lag ze in 2015 onder vuur nadat Sauber drie coureurs - onder wie Giedo van der Garde - had vastgelegd. De Nederlander spande een rechtszaak aan waarna de formatie een forse schadevergoeding moest betalen.