Max Verstappen heeft vrijdag de vierde tijd neergezet tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk. Mercedes-rijder Lewis Hamilton was net als in de eerste oefensessie de snelste op de Red Bull Ring.

De 19-jarige Verstappen kwam namens Red Bull Racing op ultrasofts tot een tijd van 1.05,832. Daarmee gaf hij iets minder dan vier tienden toe op Hamilton, die zijn snelste ronde aflegde op dezelfde banden in 1.05,483.

De Brit verbeterde daarmee voor de tweede keer binnen een paar uur tijd het baanrecord op het thuiscircuit van Red Bull. Vrijdagochtend bleef Hamilton als enige coureur onder de 1.06 (1.05,975).

Verstappen klokte toen met 1.06,165 knap de tweede tijd, maar 's middags slaagde hij er niet in die prestatie te evenaren. Hij moest Sebastian Vettel (1.05,630) en Valtteri Bottas (1.05,699) voor zich dulden, maar verdreef zijn teamgenoot Daniel Ricciardo (1.05,873) op het laatste moment nog wel naar de vijfde positie.

Verstappen kampte in de openingsfase van de tweede vrije training met een remprobleem, maar kon na een half uur alsnog de baan en kwam uiteindelijk tot 33 rondes; tien meer dan in de eerste oefensessie.

Mercedes

Zaterdag wordt vanaf 11.00 uur de derde en laatste vrije training verreden, waarna om 14.00 uur de kwalificatie volgt. Zondag start de race om eveneens 14.00 uur.

Vorig jaar eindigde Verstappen als tweede in de Oostenrijkse Grand Prix. De winst ging toen naar Hamilton. Kimi Raikkonen completeerde het podium.

Sinds Oostenrijk in 2014 weer terugkeerde op de Formule 1-kalender domineert Mercedes. Voor de zege van Hamilton was het Nico Rosberg die namens het Britse team twee keer won.