Als het aan Lewis Hamilton en Sebastian Vettel ligt, behoren de incidenten achter de safetycar tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan tot het verleden.

Vettel knalde tijdens de race in Baku twee keer tegen de Mercedes van Hamilton aan, terwijl de coureurs achter de safetycar reden.

De eerste keer was per ongeluk, maar omdat Vettel vermoedde dat Hamilton hem een 'braketest' gaf, stuurde hij zijn Ferrari naast de wagen van de Brit, waarna hij opzettelijk tegen de auto van Hamilton reed.

Het leverde de Duitser een tijdstraf op, die hem de overwinning kostte. Vettel ontliep een zwaardere straf van de FIA, omdat hij maandag tijdens een speciale zitting openlijk excuses aanbood.

Beide concurrenten in de strijd om de wereldtitel zaten donderdag allebei bij de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk van dit weekend. Ze gaven aan het incident achter zich te willen laten.

Excuses

Hamilton wilde wel nog dat Vettel duidelijk zou maken dat er van een 'braketest' geen sprake was. Dat heeft de Duitser inmiddels ook gedaan, zei de drievoudig wereldkampioen.

"Ik heb de excuses van Sebastian aanvaard en wat mij betreft kunnen we nu verder", zei Hamilton, die de actie van zijn concurrent eerder "respectloos" en "schandalig" noemde. "Ik denk er uiteraard nog steeds hetzelfde over, maar ik wil er geen woorden meer aan vuil maken."

Ook wat Vettel betreft is de kous af met de uitspraak van de FIA en de excuses die hij heeft gemaakt. "Ik dacht in Baku dat Lewis met opzet remde, dus ik reageerde oververhit. Ik ben er niet trots op en ik kan het niet terugnemen, maar ik heb er wel spijt van."

Vettel gaf verder aan dat hij direct contact met Hamilton had opgenomen, toen hij de beelden had teruggezien. Hij stuurde de Brit een sms'je waarin hij aangaf fout te zitten. "Ik zat verkeerd. Het was gevaarlijk en onnodig."

Vettel leidt in de WK-stand met 153 punten. Hamilton is met 139 punten zijn naaste belager. De Grand Prix van Oostenrijk wordt zondag om 14.00 uur verreden.