Teambaas Horner noemt uitvallen Verstappen 'zwaar frustrerend'

Teambaas Christian Horner noemt het "zwaar frustrerend" dat Max Verstappen zondag tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan opnieuw uitviel door een mechanisch probleem.

"Max reed erg goed en knokte om de derde plaats. De snelheid van zijn auto zag er erg goed uit", zegt Horner op de website van Red Bull Racing.

In de elfde ronde begaf de Renault-motor van Verstappen het. Eerder in de race waren ook al Jolyon Palmer (Renault) en Daniil Kvyat (Toro Rosso) uitgevallen met motorproblemen. Ook zij hebben een motor van het Franse automerk.

Het uitvallen van Verstappen was te wijten aan wegvallende oliedruk. "Het probleem aan de motor ontstond heel plotseling", vertelt Horner. "Dat was erg frustrerend."

Verstappen haalde voor de vierde keer in zes races de finish niet en driemaal waren technische problemen de boosdoener.

Na zijn vorige uitvalbeurt in Canada bestempelde de 19-jarige Limburger zijn seizoen tot dusver als "helemaal ruk". Zondag weigerde Verstappen om de media te woord te staan. Via social media liet hij wel weten "heel erg teleurgesteld" te zijn.

Ricciardo

Doordat Daniel Ricciardo de tumultueuze race wist te winnen, waren er toch blije gezichten bij Red Bull.

"We hadden wat geluk met de straf voor Sebastian Vettel en de pitstop die Lewis Hamilton moest maken", zegt Horner.

"De race in Baku was een ongelooflijk verhaal met twee kanten voor ons. Fantastisch voor het team dat de eerste zege van 2017 en de 53e in totaal nu binnen is."

Op 9 juli staat de volgende Grand Prix van het seizoen op het programma. Red Bull rijdt dan een thuisrace op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Tip de redactie