Hamilton erg te spreken over razendsnelle ronde in kwalificatie

Het hele weekend leek Lewis Hamilton het niet naar zijn zin te hebben op het stratencircuit in Baku, maar op het moment dat het erom ging, reed de Brit naar pole position.

De drievoudig wereldkampioen van Mercedes bleef zaterdag in de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan zijn teamgenoot Valtteri Bottas liefst een halve seconde voor.

"Een van de spannendste rondes van dit jaar", stelde Hamilton tevreden vast tegen Sky Sports. "Ik ben hier zo blij mee. Dit is hoe een kwalificatie hoort te gaan."

Volgens Hamilton, die met zijn 66e pole position Ayrton Senna passeerde op de eeuwige ranglijst, heeft zijn team na de eerste vrije training veel aan de auto moeten veranderen. Hij was toen niet te spreken over zijn snelheid.

"Die wijzigingen hebben heel goed uitgepakt, al verwacht ik nog steeds een hete strijd vooraan tijdens de race. Als ik hetzelfde tempo heb als vandaag, zit ik in ieder geval op de beste positie."

Vorig jaar kende Hamilton in Baku een dramatisch weekend, met een crash in de kwalificaties en technische problemen tijdens de race. "Ik sta er een stuk beter voor. Maar ik reken er nu ook op dat Valtteri snel is en ik denk dat Ferrari er ook goed bij zal zitten."

Tip de redactie