Max Verstappen heeft vrijdag de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training voor de GP van Azerbeidzjan. De coureur van Red Bull Racing kwam in Baku tot 1.44,410.

"Ik ben erg tevreden over deze ochtend", zegt Verstappen op zijn website. "Ik zat er gelijk goed bij en de auto voelt goed aan."

"We moeten nog een beetje aan de balans werken, maar het is in ieder geval een positieve eerste vrije training hier in Baku."

De sessie werd twintig minuten voor tijd stilgelegd. Sergio Perez ramde met zijn Force India de muur, waarbij twee wielen afbraken. Het opruimen van de brokstukken duurde een kwartier, zodat er slechts enkele minuten overbleven.

Meerdere coureurs hadden moeite om hun bolide onder controle te houden in Baku. Onder anderen Verstappen, Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen en Romain Grosjean schoten in een bocht rechtdoor, maar konden een aanrijding met de muur voorkomen.

Ricciardo

Achter Verstappen klokte Daniel Ricciardo de tweede tijd. De Australiër moest vier tienden toegeven op zijn teamgenoot.

De twee Red Bull-coureurs bleven WK-leider Vettel nipt voor. Verstappen en Ricciardo deden dat wel op de supersoft band, terwijl Vettel op de tragere zachte band reed.

Perez was bezig aan een goede training voordat hij crashte en eindigde met de vierde tijd. Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren goed voor plek vijf en zes.

Rosberg

Vorig jaar streek de Formule 1 voor het eerst neer in Baku, al heette de race toen nog Grand Prix van Europa. Verstappen werd toen achtste, de race werd gewonnen door de inmiddels gestopte Nico Rosberg.

Vrijdag om 15.00 uur is de tweede training. De kwalificatie vindt zaterdag om 15.00 uur plaats en de race is zondag op hetzelfde tijdstip.

Vooruitblik Formule 1: Rijdt Verstappen volgend jaar nog bij Red Bull?
421
Vooruitblik Formule 1: Rijdt Verstappen volgend jaar nog bij Red Bull?