Alonso en Vandoorne starten door gridstraf achteraan in GP Azerbeidzjan

McLaren-coureurs Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne starten zondag bij de Grand Prix van Azerbeidzjan in de achterhoede. Het duo heeft een gridstraf gekregen omdat het team voor de zesde keer dit seizoen een nieuwe motor van Honda heeft geïnstalleerd.

Tweevoudig wereldkampioen Alonso moet vijftien plaatsen naar achteren in de startopstelling, de Belg Vandoorne heeft zelfs een gridstraf van dertig plekken gekregen en zal daarom helemaal achteraan moeten beginnen. In zijn bolide wordt nog meer vernieuwd aan de krachtbron dan bij Alonso.

McLaren worstelt het hele seizoen al met de motoren van Honda. In zeven races haalde Vandoorne slechts driemaal de finish. Alonso kwam pas één keer over de eindstreep. Als enige team is McLaren nog puntloos in de WK-stand.

Frustraties

Alonso uitte meerdere malen zijn frustraties over het rampseizoen van de Engelse renstal. De 35-jarige Spanjaard is heeft een aflopend contract bij McLaren.

"Ik wil dus geen gok nemen, maar min of meer veilig zitten met mijn keuze voor mijn stoeltje voor volgend seizoen", zei Alonso donderdag over zijn toekomst.

"Ik sta overal voor open en er gaan wat verschuivingen plaatsvinden, meer dan iedereen denkt."

Vrijdag om 11.00 en 15.00 uur zijn de eerste trainingen voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De kwalificatie vindt zaterdag om 15.00 uur plaats en de race is zondag op hetzelfde tijdstip.

Tip de redactie