Verstappen heeft geen spijt van uitspraken na GP Canada

Max Verstappen heeft geen spijt van zijn uitspraken na de teleurstellende Grand Prix van Canada. De Nederlander viel in Montreal na elf ronden met accuproblemen uit.

"Wat had ik dan moeten zeggen? Ik zou er niet veel van afwijken, nu. Denk ik", aldus Verstappen tegenover het Algemeen Dagblad.

Verstappen noemde de race in Canada "helemaal ruk". De Red Bull-coureur lag op het circuit van Montreal op een tweede plek toen hij na elf ronden zijn auto met accuproblemen aan de kant moest zetten. Het was al de derde keer dit seizoen dat hij het einde van de race niet haalde.

Voor de Limburger is het frustrerend dat hij dit seizoen minder presteert dan vorig jaar, toen hij de Grand Prix van Spanje won. Een GP-zege lijkt nu heel ver weg.

"Ook al rijd ik de sterren van de hemel, dan rijd ik alsnog voor de vijfde plek. Ik wil meer, ik wil winnen en dat is nu natuurlijk niet aan de orde. Ik denk dat er over het algemeen heel weinig fout is gegaan dit seizoen. "Ik denk dat we het maximale uit het pakket en de auto hebben gehaald."

Vooruitgang

Verstappen hoopte begin dit jaar nog dat hij beter zou gaan presteren. "Na vorig jaar hadden we verwacht een stap naar voren te kunnen maken. Nu moeten we weer proberen daar naartoe te werken. De auto is dit jaar zeker een stuk beter geworden, maar zowel met de motor als de auto moeten we vooruitgang blijven boeken."

Verstappen staat na zeven races op een zesde plaats in de WK-stand. De Nederlander noteerde tot op heden 45 punten en rijdt vrijdag de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Azerbeidzjan.

De race op het stratencircuit in Baku begint zondag om 15.00 uur.

Tip de redactie