Sauber bevestigt vertrek teambaas Monisha Kaltenborn

Monisha Kaltenborn vertrekt met onmiddelijke ingang bij Sauber. Een geschil over het te voeren beleid is de oorzaak van de breuk. 

Sauber bevestigde het vertrek van Kaltenborn laat op woensdagavond, nadat het nieuws eerder op de dag al was uitgelekt via verschillende media.

"We moeten tot onze spijt mededelen dat Monisha Kaltenborn per direct haar positie bij Sauber zal verlaten, omdat we een verschil van inzicht hebben over de toekomst van het team", schrijft de Formule 1-renstal in een verklaring.

Kaltenborn redde vorig jaar het noodlijdende Sauber van de ondergang door in zee te gaan met investeringsmaatschappij Longbow Finance.

Hoewel een faillisement werd voorkomen, is Sauber dit seizoen - met de Duitser Pascal Wehrlein en de Zweed Marcus Ericsson achter het stuur - nog steeds een team in de achterhoede. 

De 46-jarige Kaltenborn werd in 2012 de eerste vrouwelijk teambaas in de historie van de Formule 1. Ze was sinds 2000 werkzaam bij het team.

Van der Garde

De Oostenrijkse raakte de laatste jaren vaak in opspraak. Zo lag ze in 2015 onder vuur nadat Sauber drie coureurs - onder wie Giedo van der Garde - had vastgelegd. De Nederlandse coureur spande een rechtszaak aan waarna de Zwitserse renstal een forse schadevergoeding moest betalen.

Aan het begin van dit jaar sloot Kaltenborn een deal om vanaf volgend seizoen in zee te gaan met Honda. De Japanse motorfabrikant maakt dit jaar met McLaren een dramatisch seizoen door waarin het geen punten pakte.

Sauber veroverde dankzij een achtste plaats van Wehrlein tijdens de Grand Prix van Spanje tot nog toe vier WK-punten.

Lees meer over:
Tip de redactie