Drie plekken gridstraf voor Sainz in Azerbeidzjan na crash in Canada

Carlos Sainz is na de Grand Prix van Canada bestraft voor een roekeloze actie in de eerste ronde. De coureur van Toro Rosso moet in de volgende race, over twee weken in Azerbeidzjan, drie plaatsen naar achteren in de startopstelling.

De baancommissarissen oordeelden na de race zondag op het Circuit Gilles Villeneuve dat Sainz een gevaarlijke manoeuvre maakte. De Spanjaard raakte de Haas-bolide van Romain Grosjean en verloor daardoor de controle over zijn auto.

Sainz schoot van de baan en nam de Williams van Felipe Massa mee in zijn crash. Zowel Sainz als Massa viel daardoor al in de eerste ronde uit. De race moest na de crash geneutraliseerd worden met een safetycar.

De 22-jarige Sainz accepteerde de straf en verontschuldigde zich op Twitter. "Excuses aan Grosjean en Massa. Romain zat in mijn dode hoek, ik had hem echt niet gezien. Gelukkig is iedereen in orde", verklaarde de voormalig teamgenoot van Max Verstappen.

Ocon

Grosjean eindigde nog als tiende in de door Lewis Hamilton gewonnen race. Sainz zakte door zijn uitvalbeurt van de achtste naar de negende plaats in de WK-stand. Force India-coureur Esteban Ocon passeerde hem op de ranglijst.

De Grand Prix van Azerbeidzjan op het Baku Street Circuit staat op 25 juni op het programma.

Tip de redactie