Sebastian Vettel heeft het opgenomen voor zijn Ferrari-teamgenoot Kimi Raikkonen. De Fin presteert dit seizoen beduidend minder dan de Duitser.

"Hij heeft waarschijnlijk nog niet de races gehad die hij verdient", zegt Vettel tegen Motorsport.com.

Vettel (29) won dit seizoen twee van de vier races en eindigde twee keer op de tweede plek. Raikkonen stond pas eenmaal op het podium en heeft al 37 punten achterstand op zijn teamgenoot.

"In Bahrein kostte de start en de eerste ronde hem veel tijd. Anders weet ik zeker dat hij daar ook op het podium had gestaan", verdedigt Vettel Raikkonen.

Teambaas Sergio Marchionne van de Italiaanse renstal zei na de Grand Prix van China, de tweede race van het jaar, al dat hij wilde praten over de vorm van de 37-jarige Fin. Raikkonen gaf dat weekend veertig seconden toe op Vettel.

"Ik zie natuurlijk exact wat er allemaal gebeurt, de dingen vallen gewoon niet voor honderd procent zijn kant op", stelt Vettel. "Maar ik denk niet dat er enige twijfel bestaat dat hij een van de meest getalenteerde coureurs is."

Eerste startrij

Tijdens de Grand Prix van Rusland miste Raikkonen pole position op 0,059 seconde. De twee Ferrari's bezetten in Sochi voor het eerst sinds 2008 de eerste startrij.

Raikkonen werd uiteindelijk derde op het Sochi Autodrom, achter winnaar Valtteri Bottas en Vettel. Het verschil met zijn teamgenoot bedroeg elf seconden.

Op zondag 14 mei wordt in Spanje de volgende Grand Prix verreden.