De auto's van Sauber rijden volgend jaar met een motor van Honda in de Formule 1. Dat heeft de Japanse fabrikant zondag voor de Grand Prix van Rusland in Sochi laten weten.

De bolides van Sauber hebben sinds 2010 een motor van Ferrari. Voorheen reed de Zwitserse renstal met een krachtbron van BMW. 

Monisha Kaltenborn, teambaas van Sauber, bedankt Ferrari voor de zeven jaar durende samenwerking. "Het was een langdurig partnerschap met goede en slechte tijden."

"De overstap naar Honda is een mijlpaal in ons bestaan. We kijken er met opwinding naar uit", aldus Kaltenborn.

McLaren

Directeur Eric Boullier van McLaren juicht toe dat Sauber gebruik gaat maken van Japanse aandrijving. "Daar kunnen beide teams beter van worden."

Honda tekende in 2015 een exclusieve overeenkomst met McLaren in de Formule 1. Dit jaar kent het team veel problemen met de motor. McLaren zou gesprekken hebben gevoerd om volgend seizoen de overstap naar Mercedes te maken. 

Sauber, dit seizoen voor het 25e jaar in de Formule 1, rijdt met de Zweed Marcus Ericsson en de Duitser Pascal Wehrlein. Beide coureurs hebben in drie Grands Prix nog geen toptien-klassering kunnen noteren. Tijdens de Grand Prix van Rusland beginnen de coureurs op de zeventiende (Wehrlein) en achttiende (Ericsson) startplek.