Max Verstappen spreekt de hoop uit dat er aanstaande zondag regen valt tijdens de Grand Prix van Rusland. Volgens de Red Bull-coureur kan het "interessant" worden als het glad wordt op de baan in Sotsji.

"Vooral die 90-gradenbochten zie je niet zo vaak en zo veel achter elkaar", aldus Verstappen op zijn website. "Het is belangrijk om de snelheid daar doorheen mee te kunnen nemen."

De Limburger denkt dat een vijfde of zesde plek normaal gesproken het hoogst haalbare is op het circuit op het Olympisch Park. "Ten eerste wil ik punten scoren en niet uitvallen."

Red Bull kan op dit moment in het seizoen nog niet mee met de wagens van Mercedes en Ferrari. Verstappen is realistisch en noemt dat "nu eenmaal de situatie". "We zijn op dit moment redelijk safe het derde team."

GP Bahrein

Verstappen blikte donderdag nog even kort terug op de GP van Bahrein, waar hij vroeg in de race uitviel met technische problemen. "De remmen worden daar altijd heel warm. Dit keer waren ze net iets té warm geworden en konden ze het niet aan."

Verstappen (25 punten) en zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo (22) staan na drie races ruim veertig punten achter WK-leider Vettel (68). Hamilton staat daar tussenin met 61 punten.