Max Verstappen denkt dat hij zonder zijn uitvalbeurt bij de Grand Prix van Bahrein voor de podiumplaatsen had kunnen meestrijden. Door remproblemen moest de Nederlander de strijd zondag na twaalf rondes staken.

Aanvankelijk zag het er nog zeer goed uit voor Verstappen, die bij de start op het Bahrain International Circuit van de zesde naar de vierde ging. Net als de latere winnaar Sebastian Vettel ging hij vervolgens vroeg naar binnen. "We waren op het goede moment gestopt", zei Verstappen kort na zijn uitvalbeurt bij Ziggo Sport.

"Zonder het probleem hadden we daardoor op de tweede plek gelegen. De beide Mercedessen hadden we dan gepakt."

Vlak na zijn stop was de race echter voorbij, omdat zijn achterremmen het begaven. "Linksachter werd veel te warm. Het hele pedaal viel weg toen ik wilde remmen. Daardoor kwam alles op de voorremmen terecht, waardoor die blokkeerden."

Aangeslagen

Het duurde even voor Verstappen zich meldde bij de media. De Limburger was aangeslagen en moest zich op de boordradio al inhouden. "Ik dacht, laat ik maar niets zeggen. Het was al erg genoeg."

Teambaas Christian Horner bood Verstappen zijn excuses aan. "Hij zei: sorry, jammer dat het is gebeurd. Het ging goed. Jammer dat het zo eindigt. 

Door zijn uitvallen zakt Verstappen naar de vijfde plaats in de WK stand. De Limburger van Red Bull blijft staan op 25 punten, negen minder dan de nummer vier Kimi Räikkönen (Ferrari). Vettel, teamgenoot van Räikkönen, gaat aan kop met 68 punten. 

Over twee weken krijgt Verstappen weer kans om punten te pakken. In Rusland staat dan de vierde Grand Prix van het seizoen op het programma.