Max Verstappen is blij met de vijfde plaats van zondag in de Grand Prix van Australië. De coureur van Red Bull Racing concludeerde dat er niet meer in zat.

Verstappen ging als vijfde van start en reed zoals verwacht een vrij eenzame race. Hij moest winnaar Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen voor zich dulden.

"Ik ben zeker tevreden. Dit was het beste wat we vandaag hadden kunnen doen", aldus een contente Verstappen vlak na de race voor de camera van Ziggo Sport.

"Mijn start was prima. Ik probeerde bij de start nog wel Raikkonen in te halen en zat bijna naast hem, maar had niet de ruimte er voorbij te gaan. Bij het uitkomen van de eerste bocht zat ik iets te dicht achter één van de Mercedessen."

Verstappen reed een groot deel van de race vrijwel alleen en dat kwam volgens hem ook door de aanpassingen die de Formule 1-wagens in aanloop naar dit seizen hebben ondergaan. "Ik kon heel moeilijk aansluiten. Qua snelheid zat het goed, maar als je twee seconden achter iemand zit wordt het heel moeilijk."

Naar huis

Tijdens de race op het Albert Park Street Circuit wisselde Verstappen tijdens zijn enige pitstop van de ultrasofts naar supersofts. Dat had volgens de Limburger het gewenste resultaat.

"Het was ons doel om op die band te gaan rijden en het pakte heel goed uit, want ik was gewoon snel daarna", concludeerde Verstappen, die verder weinig uitdaging had.

"We moesten alleen op de remmen letten, daar had ik de laatste ronden wat problemen mee. Dus toerde ik in de laatste ronde rustig naar de finish."

De Nederlander had zich desondanks wel vermaakt, vertelde hij aan het AD. "Het was leuker dan verwacht. Ik had altijd iemand voor me waar ik naar toe kon rijden. Alleen zat achter me helemaal niemand. Ik had zo nog twee pitstops kunnen maken."

Over twee weken staat de tweede Grand Prix van het seizoen op het programma. Op zondag 9 april starten de coureurs op het Shanghai International Circuit in China.

Dit is er veranderd aan de auto's in de Formule 1
Dit is er veranderd aan de auto's in de Formule 1