Pascal Wehrlein moet de Grand Prix van Australië aan zich voorbij laten gaan. De Duitse coureur van Sauber kampt met de naweeën van een rugblessure en wordt vervangen door Antonio Giovinazzi, die in de Formule 1 debuteert.

Wehrlein raakte in de aanloop naar de eerste Grand Prix van het seizoen geblesseerd aan zijn rug bij een crash in de Race of Champions in Miami.

De Duitser, die vorig seizoen nog uitkwam voor Manor, werd door de FIA fysiek goedgekeurd, maar voelt zich na de eerste vrije trainingen niet fit genoeg om deel te nemen.

"Mijn fysieke toestand staat het gezien mijn trainingsachterstand niet toe om een volle raceafstand af te kunnen leggen. Het team heeft daarom besloten geen risico's te nemen."

Giovinazzi

Wehrlein wordt vervangen door Giovinazzi, die eerder al de eerste testweek van Sauber in Barcelona voor zijn rekening nam en nu zijn racedebuut maakt in de Formule 1.

De 23-jarige Italiaan kwam vorig jaar uit in de GP2, waarin hij als tweede eindigde in het klassement. Hij was goed voor vijf overwinningen.

Giovinazzi is de eerste Italiaan in de Formule 1 sinds 2011. Dat jaar reden er met Jarno Trulli (Team Lotus) en Vitantonio Liuzzi (HRT) zelfs twee Italianen in de koningsklasse van de autosport.

Wehrlein keert bij de volgende Grand Prix in China normaal gesproken terug achter het stuur.