Max Verstappen keek vrijdag met gemengde gevoelens terug op de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Melbourne. 

De Nederlandse coureur van Red Bull Racing raakte tijdens de tweede training van de baan, waardoor zijn auto licht beschadigd raakte.

"Ik had een beetje onderstuur, raakte van het asfalt en beschadigde de vloer van de auto", aldus Verstappen tegenover De Telegraaf.

De Limburger klokte uiteindelijk de vierde en de zesde tijd tijdens de twee trainingen. In de tweede trainingssessie reed hij slechts acht ronden door de lichte schade aan zijn auto. De Nederlander erkent dat er nog veel werk te doen is voor Red Bull.

"We proberen een betere balans in de afstelling te vinden. Ik denk dat we nu iets te langzaam zijn dus we moeten echt nog proberen wat te verbeteren. We staan nu wel op de positie waarvan ik vooraf dacht dat we zouden staan, dus we moeten er maar het beste van maken."

Zo ziet de nieuwe Formule 1-auto van Max Verstappen eruit
Zo ziet de nieuwe Formule 1-auto van Max Verstappen eruit

Goede start

Volgens de 19-jarige Limburger is een goede start zondag bij de race essentieel voor een goede eindklassering. "Dan zitten we vooraan en kan er toch niet ingehaald worden."

Mercedes en Ferrari domineerden qua tijden de eerste trainingen van het seizoen. "Zoveel is daar niet veranderd. Mercedes is nog steeds heel snel, iets rapper dan ons. Ferrari zit daar niet zo ver achter", zei de Nederlander.

Vrije training GP van Melbourne

Ricciardo

Teamgenoot Daniel Ricciardo, die het in beide vrije trainingen één plaatsje beter deed dan Verstappen, heeft er vertrouwen in dat Red Bull zaterdag beter voor de dag zal komen.

"Ik denk dat we meer uit de auto kunnen halen", zei de Australiër na de tweede vrije training volgens Motorsport.com. "De eerste vrije training was veelbelovend. We probeerden 's middags nog sneller te zijn, maar de veranderingen die we toen hebben gemaakt, werkten niet helemaal zoals Max en ik verwacht en gehoopt hadden."

"Pole position wordt lastig, want Hamilton is heel snel. Maar misschien kunnen we in het groepje daarna zitten."