Max Verstappen kende vrijdag een moeizame tweede vrije training voor de Grand Prix van Australië. De Nederlander van Red Bull ging van het circuit af in bocht twaalf en kon daardoor pas acht ronden rijden.

Verstappen kwam op superzachte banden tot 1.25,013 op het Albert Park Circuit in Melbourne, goed voor de zesde tijd.

Halverwege de training kwam de Red Bull-coureur naast de baan terecht, waarbij de voorvleugel en de onderkant van zijn auto beschadigd raakten. Na die ronde moest hij terugkeren naar de pitsstraat en zat de training erop voor de Nederlander.

De snelste ronde van Hamilton ging in 1.23,620 op de 'ultrasofts', de zachtste banden in de Formule 1. Hij dook daarmee al onder de tijd waarmee hij vorig jaar de pole position pakte.

Sebastian Vettel van Ferrari moest een halve seconde toegeven op Hamilton en zette de tweede tijd neer. Valtteri Bottas (Mercedes) klokte een fractie daarachter de derde tijd.

Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, zette de vijfde tijd neer (1.24,650) achter Ferrari-coureur Kimi Räikkönen.

Eerste training

Tijdens de eerste training reed Verstappen de vierde tijd met 1.25,246. Hij eindigde daarmee drie tiende van een seconde achter zijn teamgenoot Ricciardo.

De Red Bull-coureurs moesten alleen Hamilton en Bottas voor zich dulden. Räikkönen en Vettel van Ferrari eindigden de eerste training respectievelijk met de vijfde en zesde tijd. 

Hamilton zette de snelste tijd neer met 1.24,220 op iets meer dan een halve seconde gevolgd door teamgenoot Bottas. 

Verstappen en Ricciardo reden beiden negentien rondes tijdens de eerste vrije training.

Vrije training GP van Melbourne

Startmotor

De 19-jarige Nederlander zei na de eerste training niet ontevreden te zijn over zijn eerste ronden in Melbourne. "De training ging niet verkeerd, ik denk dat we er redelijk goed bij zitten", aldus Verstappen op zijn eigen site.

"In het eerste deel van de sessie heb ik niet zoveel kunnen rijden als de bedoeling was door een klein probleem met de startmotor, waardoor we de auto niet gestart kregen", zei de coureur van Red Bull. 

"Maar daarna heb ik nog een run gedaan op de supersofts. We weten dat die banden in de eerste ronde pieken, alleen was ik toen nog alles aan het verkennen en aan het wennen aan de auto en de snelheden."

Zaterdag staan de derde vrije training en de kwalificatie op het programma in Melbourne. Zondag is de eerste race van het seizoen.

Wat verdient Verstappen en wat kost een F1-auto?
92
Wat verdient Verstappen en wat kost een F1-auto?