Formule 1

'McLaren overweegt overstap naar Mercedes-motor'

McLaren overweegt voor 2018 van motor te wisselen. De Britse renstal denkt aan een overstap van Honda naar Mercedes.

Volgens de BBC hebben er "verkennende gesprekken" plaatsgevonden tussen McLaren en Mercedes. Beide teams willen donderdag niet reageren op het nieuws.

McLaren kende een moeizame voorbereiding op het seizoen. De motor van Honda bleek onbetrouwbaar en niet competitief tijdens de testdagen in Barcelona.

Een eventuele overstap zou voor McLaren grote financiële gevolgen hebben. Het contract met Honda is zo'n 100 miljoen pond (115 miljoen euro) waard. Als McLaren voor een krachtbron van Mercedes kiest, dan is daar een kostenplaatje van 17 miljoen euro mee gemoeid.

Honda

Tot eind 2009 werkte McLaren nauw samen met Mercedes, waarna het Duitse automerk een eigen Formule 1-renstal begon. Tot 2014 bleef McLaren met motoren van Mercedes rijden, daarna volgde de overstap naar Honda.

Met een negende plek in het constructeursklassement van 2015 en een zesde plek in 2016 vielen de prestaties met de Japanse krachtbron echter zwaar tegen.

Naast Mercedes rijden komend seizoen ook Force India en Williams met een motor van het Duitse bedrijf.

Dit jaar vormen tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso en de jonge Belg Stoffel Vandoorne het coureursduo van McLaren. De eerste Grand Prix van het seizoen wordt op 26 maart in Australië verreden.

Lees meer over:
Tip de redactie