Formule 1

Williams bevestigt aanstelling Lowe als nieuwe technisch directeur

Paddy Lowe gaat definitief aan de slag als technisch directeur bij Williams. De Brit vertrok twee maanden geleden bij Mercedes en is de opvolger van Pat Symonds.

Dat bevestigt Williams donderdag op de website van het team. Lowe wordt verantwoordelijk voor alle technische zaken en neemt als aandeelhouder ook plaats in de directie van het Britse team.

De aanstelling van Lowe hing al enige tijd in de lucht. Direct na zijn vertrek bij Mercedes werd de 54-jarige Brit al gelinkt aan Williams, waar even eerder een vacature was ontstaan na het stoppen van Symonds. In zijn nieuwe functie gaat Lowe nauw samenwerken met plaatsvervangend teamaas Claire Williams, Mike O'Driscoll en directievoorzitter Nick Rose.

"Ik heb altijd heel erg veel respect gehad voor Williams, mijn eerste team in de Formule 1", doelt Lowe in een eerste reactie op zijn eerdere periode bij de renstal (1987-1993). "Het is een enorme eer dat ik hier in een leidinggevende positie terug mag keren."

Lowe zegt bijzonder veel zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging. "Ik ben ontzettend gemotiveerd om mijn aandeel te hebben in nieuw succes. Door de sterke toekomstvisie voelde ik me genoodzaakt om me aan te sluiten bij deze organisatie, die wil voortborduren op de rijke historie en opnieuw naar grote hoogtes wil stijgen."

Kampioenschappen

Na zijn overstap in 1993 naar McLaren maakte Lowe drie wereldkampioenschappen mee met dat team. In 2011 werd hij gepromoveerd tot technisch directeur bij de Britse renstal. Twee jaar later stapte Lowe over naar Mercedes, waar hij in vier jaar twee keer beslag legde op de constructeurstitel in de Formule 1.

Dit jaar rijden de al snel uit zijn pensioen teruggekeerde Braziliaan Felipe Massa en de jonge Canadese debutant Lance Stroll (18) voor Williams. Op 26 maart staat de eerste Grand Prix van 2017 op het programma in Australië.

Lees meer over:
Tip de redactie