Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Max Verstappen

Formule 1 Verstappen komt in ochtendsessie zesde testdag slechts tot 34 rondes

Max Verstappen heeft woensdag in de ochtendsessie van de zesde testdag in het nieuwe Formule 1-seizoen slechts 34 rondes gereden. De 19-jarige Red Bull-coureur kwam de laatste anderhalf uur niet meer in actie op het Circuit de Catalunya in Barcelona.
Door NU.nl

Alleen McLaren-coureur Fernando Alonso reed minder rondes (27) dan Verstappen. De Britse renstal kent in de aanloop naar het nieuwe seizoen veel problemen.

Waarom Verstappen aan het einde van de ochtend niet meer in actie kwam, is onbekend. 's Middags kan de 19-jarige Nederlander opnieuw de baan op.

Verstappen klokte 1.20,432 als zijn snelste rondetijd, alleen Valtteri Bottas (Mercedes), Felipe Massa (Williams) en Kimi Raikkonen (Ferrari) waren sneller. Bottas reed met 1.19,310 tot dusver de snelste tijd van alle testdagen. Massa kwam dinsdag tot 1.19,726. Woensdag scherpte de ervaren Braziliaan zijn tijd aan tot 1.19,420. 

Tijdens de testdagen zijn de rondetijden van ondergeschikt belang. De teams hopen vooral informatie over de nieuwe bolide in te winnen door zoveel mogelijk rondes te rijden.

Tweede testdag tweede testweek Barcelona

Ricciardo

De snelste tijd tot dusver van Red Bull werd dinsdag geklokt door Daniel Ricciardo (1.19,900). De Australiër kwam tot 89 rondes. Alleen Massa wist dinsdag een snellere tijd te rijden dan de teamgenoot van Verstappen.

Donderdag komt Ricciardo opnieuw in actie namens Red Bull Racing, vrijdag is het op de laatste testdag weer de beurt aan Verstappen. Op 26 maart wordt de eerste Grand Prix van het seizoen verreden in Australië.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

Formule 1Red Bull RacingMax Verstappen

Aanbevolen artikelen