Formule 1

Hamilton noemt Ferrari favoriet voor nieuw Formule 1-seizoen

Lewis Hamilton zegt dat niet Mercedes, maar Ferrari op dit moment als favoriet gezien moet worden voor het nieuwe Formule 1-seizoen.

"Ik denk dat we nu vooral naar Ferrari moeten kijken, want ze leveren momenteel heel goed werk. Ze zijn nu favoriet", aldus Hamilton dinsdag tegen Motorsport.com.

De uitspraken van de Brit van Mercedes zijn vooral gebaseerd op de prestaties van Ferrari tijdens de eerste testweek op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Dinsdag, tijdens de eerste testdag van de tweede week, deed Sebastian Vettel het in zijn Ferrari opnieuw uitstekend. De Duitser kwam tot 168 ronden, samen met Felipe Massa (Williams) het meest van iedereen.

Hamilton, die met teamgenoot Nico Rosberg de afgelopen drie jaar oppermachtig was met Mercedes, reed dinsdag alleen de ochtendsessie. Hij kwam tot 49 ronden en Valtteri Bottas, de opvolger van Rosberg, kwam namens Mercedes tot 56 ronden.

Red Bull

Behalve van Ferrari zegt Hamilton ook onder de indruk te zijn van Red Bull. Daniel Ricciardo (1.19,900) was dinsdag namens het team van Verstappen sneller dan Hamilton (1.20,456) en reed in totaal 89 ronden.

“Red Bull maakte vandaag weer een goede indruk. Het gaat heel spannend worden in Melbourne", keek Hamilton alvast vooruit naar de eerste race van het seizoen op 26 maart.

Over de Mercedes-prestaties van dinsdag was de 32-jarige Hamilton minder te speken. "Het voelde niet super. We hadden ook wat problemen met de temperatuur van de banden en schade aan de bodemplaat. We hebben daarom besloten om te repareren. Dat kostte tijd, maar daardoor kon Bottas 's middags wel een volledig programma rijden."

Tip de redactie