Daniel Ricciardo heeft dinsdag tijdens de ochtendsessie op de vijfde testdag van het nieuwe Formule 1-seizoen de snelste rondetijd van Red Bull Racing tot nu toe neergezet. Met 1.19,900 verbeterde de Oostenrijkse renstal zich in Barcelona flink ten opzichte van de testen vorige week.

Williams-coureur Felipe Massa reed dinsdag met 1.19,726 de snelste tijd van iedereen. Lewis Hamilton van Mercedes (1.20,456) en Ferrari-rijder Sebastian Vettel (1.21,127) slaagden er niet in onder de 1.20 duiken.

Vettel reed met 82 rondes wel het hoogste aantal kilometers. Massa kwam tot 67 rondes, Ricciardo en Hamilton konden respectievelijk 52 en 49 rondes afleggen.

Max Verstappen zette donderdag 1.21,769 als snelste tijd op de klokken, vorige week dinsdag reed hij 1.22,200. Ricciardo kwam vorige week maandag en woensdag tot respectievelijk 1.22,926 en 1.21,153 in de RB13.

Verstappen komt tijdens de tweede en laatste testweek op woensdag en vrijdag in actie. Ricciardo neemt naast de dinsdag ook nog de donderdag voor zijn rekening. 

Tijdens de testdagen zijn de rondetijden van ondergeschikt belang. De teams proberen zoveel mogelijk informatie over nieuwe onderdelen te vergaren door veel rondes te rijden.

Renault

De vijfde testdag begon problematisch voor Renault. Jolyon Palmer moest zijn bolide snel stilzetten wegens een motorprobleem. Hij kwam niet verder dan vijftien rondes.

McLaren-Honda kreeg opnieuw met motorproblemen te maken. Stoffel Vandoorne reed daardoor slechts 34 rondes. De eerste testweek verliep ook al niet zoals gepland voor het Britse team. Dinsdag werd voor de derde keer dit prille seizoen een nieuwe motor in de auto geplaatst.

Pascal Wehrlein kwam dinsdag voor het eerst dit jaar in actie. De Sauber-coureur moest door een crash bij een evenement in Miami enige tijd rust houden met nek- en rugklachten. De Duitser klokte 1.23,336, waarmee hij alleen Palmer achter zich liet. 

De eerste Grand Prix van het seizoen wordt op 26 maart in Australië verreden.

Zo ziet de nieuwe Formule 1-auto van Max Verstappen eruit
Zo ziet de nieuwe Formule 1-auto van Max Verstappen eruit