Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing heeft er alle vertrouwen in dat de Oostenrijkse renstal zich komend seizoen kan meten met wereldkampioen Mercedes.

"Kijk, Mercedes is absoluut favoriet. Zij hebben de afgelopen drie jaren gedomineerd. In deze tijd hebben wij vijf races gewonnen, Ferrari drie en Mercedes bijna zestig. Dus zij zijn de grote favoriet", aldus Horner tegenover Motorsport.com.

"Maar de RB13 lijkt in de basis een goede auto te zijn en natuurlijk vanwege de onderontwikkelde regels zal de ontwikkelingssnelheid van de auto’s hoog liggen. Vanaf nu tot en met Abu Dhabi zal het een ontwikkelingsrace worden."

Red Bull kende vorige week tijden de eerste testdagen voor het nieuwe seizoen al gelijk wat problemen, waar Mercedes meteen indruk maakte door niet alleen de snelste tijd te noteren maar ook ontzettend veel rondjes af te leggen. Volgens Horner zegt dat echter nog niets.

"Als team hebben we nooit het ‘winterkampioenschap’ gewonnen. We ontdekken liever nu een paar problemen dan dat we die pas in Melbourne tegenkomen. We volgen ons eigen programma, we leren veel en de auto gedraagt zich zoals verwacht. Het geeft ons goed zicht op het ontwikkelingstraject. De rijders lijken ook blij te zijn met de wagen, dus dat is positief."

De auto's voor het nieuwe Formule 1-seizoen in beeld

Een kleine twee weken voor de start van het seizoen maakte Force India bekend dat het team in een roze bolide van start gaat. © ForceIndiaF1
De nieuwe wagen van Red Bull, de RB13. © Red Bull
De nieuwe wagen van Haas. © HaasF1
De nieuwe bolide van Williams heeft een haaienvin, waar verwacht werd dat de renstal daar niet voor zou kiezen. © Williams
Het Britse team noemt de nieuwe auto FW40 om het 40-jarig jubileum in de Formule 1 te markeren. © Williams
De nieuwe auto van McLaren is oranje met zwarte details. © McLaren
Daarmee keert McLaren terug naar de kleur waarin de Britse renstal tot begin jaren 70 reed. © @McLaren
Meest opvallende detail aan de MCL32 zijn de vier vinnen op de neus die de lucht moeten geleiden. © @McLaren
De nieuwe wagen van Toro Rosso. © ToroRosso
Ferrari rijdt in 2017 in de SF70H . © ANP
Opvallend aan de nieuwe bolide van de Italiaanse renstal is de haaienvin met daarbovenop een T-wing. © @Ferrari
Met het oog op de regelwijzigingen heeft Ferrari zijn wagen vrij extreem vormgegeven. © @Ferrari
Mercedes heeft donderdagmiddag als vierde Formule 1-team beelden vrijgegeven van de auto voor het nieuwe seizoen. © ANP
Lewis Hamilton reed op het circuit van Silverstone de eerste rondjes in de WO8. © ANP
De W08 heeft in tegenstelling tot de eerder deze week gepresenteerde wagens geen grote haaienvin. © ANP
Force India rijdt in 2017 met het coureursduo Sergio Perez en Esteban Ocon. © Getty Images
Renault presenteerde als tweede Formule 1-team zijn auto voor het nieuwe seizoen. © Renault Sport F1
Renault verwacht dat het dankzij de nieuwe auto komend seizoen het vijfde team kan worden in de Formule 1. © Renault Sport F1
Renault maakte ook bekend dat viervoudig wereldkampioen Alain Prost de nieuwe adviseur is van het team. © Getty Images
Sauber presenteerde maandag als eerste Formule 1-team zijn auto voor het nieuwe seizoen. © ANP
De Sauber C36-Ferrari heeft gouden in plaats van gele afwerkingen omdat Sauber begint aan zijn 25e jaar in de Formule 1. © ANP
Sauber rijdt in 2017 met de Zweed Marcus Ericsson en de Duitser Pascal Wehrlein. © @SauberF1Team

Gekke dingen

Horner vindt dan ook dat Red Bull een goede eerste week achter de rug heeft. "Natuurlijk kwamen we een paar kleine problemen tegen, maar geen gekke dingen. Het is allemaal nog vroeg, maar we zijn tevreden met de vooruitgang die we hebben gemaakt."

Horner deelt ook de complimenten uit aan Renault, dat volgens hem afgelopen winter geweldig werk heeft verricht met de motor. "Zij hebben in de basis al een geweldige motor neergezet. Het is nog vroeg, maar ik denk dat er nog veel ruimte is voor ontwikkeling en dus potentieel."

Dinsdagochtend begint de tweede testweek op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Daniel Ricciardo zit dinsdag en donderdag achter het stuur van de RB13, terwijl Max Verstappen de woensdag en vrijdag voor zijn rekening neemt.