Lance Stroll is woensdag bij de middagsessie van de derde testdag op het Circuit de Catalunya opnieuw van de baan geraakt. De 18-jarige coureur van Williams belandde tegen de vangrail en kon zijn rit niet afmaken.

Voor Stroll is het al de derde keer in twee dagen dat hij niet op de baan weet te blijven. De Canadees liep dinsdag bij de tweede testdag al schade op aan zijn auto na een spin.

Zijn team moest onderdelen uit Engeland laten overkomen om de voorvleugel te repareren. Daardoor kon Stroll woensdagochtend pas twee uur later beginnen aan zijn ochtendsessie, die opnieuw in de grindbak eindigde.

De middagsessie ging niet veel beter voor Stroll, die dit seizoen zijn debuut maakt in de Formule 1. De jonge coureur spinde in de zesde bocht en eindigde tegen de vangrail, waardoor hij zijn sessie opnieuw niet kon afmaken. 

Mercedes

De snelste tijd van de dag bleef ook na de middagsessie op naam staan van Valtteri Bottas. De coureur van Mercedes klokte woensdagochtend al een tijd van 1.19,705. Zijn collega Lewis Hamilton kwam in de middag tot meer ronden dan de Fin (95 om 75), maar moest het doen met de zevende tijd.

Sebastian Vettel van Ferrari noteerde op softs de tweede tijd van de dag (1.19,952), maar kwam wel tot de meeste ronden: 139. Marcus Ericsson van Sauber deed het wat dat betreft net iets minder: 126.

De derde plaats was voor Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing. Zijn achterstand op Bottas was bijna anderhalve seconde. Ricciardo kwam uiteindelijk tot 70 ronden. Verstappen was dinsdag al in actie gekomen namens Red Bull.