Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko is ervan overtuigd dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo in het nieuwe Formule 1-seizoen volop meedoen in de strijd om de wereldtitel.

De 73-jarige Oostenrijker zei in december al dat Verstappen dit jaar wellicht meedoet om de hoogste trede op het podium en de nieuwe auto van Red Bull geeft Marko nog meer vertrouwen.

"We hebben een goed chassis en Renault heeft ons een goede motor beloofd, waarmee we dichter bij Mercedes komen. Onze coureurs kunnen echt meedoen", zei Marko woensdagavond in het tv-programma Jinek.

"Max en Daniel zijn er klaar voor en de auto ook. Hij ziet er snel en agressief uit en de data zien er ook goed uit, al kunnen we natuurlijk pas bij de tests zien hoe de andere teams ervoor staan."

De nieuwe auto van Red Bull, de RB13, wordt zondag gepresenteerd. Door nieuwe regels in de Formule 1 heeft de bolide onder meer bredere banden en vleugels.

Ervaring

Volgens oud-coureur Marko is de 19-jarige Verstappen, die begint aan zijn derde Formule 1-seizoen, inmiddels ervaren genoeg om mee te doen om het kampioenschap.

De Oostenrijker ziet de soms risicovolle rijstijl van de jonge Nederlander niet als een gevaar. "Hij heeft de controle. Met het jaar extra ervaring dat hij heeft is hij er klaar voor om te strijden om de titel."

In de aanloop naar het nieuwe jaar testen de coureurs twee weken lang op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Van maandag tot en met donderdag staat de eerste testweek op het programma.

Vervolgens wordt er van 7 tot en met 10 maart opnieuw getest in Spanje. De eerste Grand Prix van het seizoen wordt op zondag 26 maart verreden in het Australische Melbourne.