Jos Verstappen denkt niet dat zijn zoon Max komend seizoen de wereldtitel in de Formule 1 pakt, maar hoopt dat de Red Bull-coureur wel drie of vier races kan winnen.

"Voor de wereldtitel is het nog net een jaar te vroeg", zei Verstappen senior maandag in het programma Peptalk op Ziggo Sport. "De achterstand op Mercedes moet nog wat kleiner worden."

Uiteraard hoopt de voormalig Formule 1-coureur dat zijn zoon regelmatig op de hoogste trede van het podium staat. De 19-jarige Verstappen won vorig jaar al de Grand Prix van Spanje bij zijn debuut voor Red Bull Racing.

"Hij heeft meer ervaring, kent de circuits en hij heeft vorig jaar natuurlijk al gewonnen. Ik hoop dat het er meer worden. Drie of vier zeges is zeker mogelijk, de verwachtingen zijn hoog."

Nieuwe regels

Een voordeel voor Red Bull kan volgens Jos Verstappen zijn dat er komend seizoen nieuwe regels van toepassing zijn. Zo hebben de auto's bredere banden en vleugels, wat eraan bijdraagt dat de wagens drie seconden per ronde harder gaan dan vorig jaar.

"Die snelheid zit hem vooral in de bochten", weet de oud-Formule 1-coureur, die ziet dat zijn zoon momenteel veel progressie boekt in de sportschool.

"Max heeft er drie à vier kilo bij aan spiermassa. Hij blijft wel afhankelijk van de auto, maar daar heb ik een goed gevoel over. Red Bull is altijd sterk met nieuwe reglementen. Van de info die ik heb, ziet het er goed uit."

Red Bull Racing zal zondag de nieuwe wagen voor het eerst tonen. Een dag later beginnen de testdagen in Barcelona, waar de teams voor het eerst met de nieuwe auto's zullen rijden.

Het seizoen begint op 26 maart met de Grand Prix van Australië.