Sauber-rijder Pascal Wehrlein moet over tien dagen de eerste week van de wintertests in de Formule 1 aan zich voorbij laten gaan. De Duitser kampt nog altijd met een blessure aan zijn rug.

De 22-jarige Wehrlein laat via Twitter weten dat hij op advies van zijn dokter enige tijd rust moet houden in de aanloop naar het nieuwe seizoen in de koningsklasse van de autosport.

Vorige maand sloeg de jonge Formule 1-coureur met zijn bolide over de kop bij het evenement Race of the Champions in Miami.

"Ik moet de eerste wintertests aan me voorbij laten gaan door medisch advies over mijn rugblessure. Ik vind het vervelend voor het team, maar ik kom sterker terug", aldus Wehrlein.

F1-coureur Wehrlein slaat over de kop met fan aan boord
F1-coureur Wehrlein slaat over de kop met fan aan boord

De jonge coureur debuteerde afgelopen seizoen namens Manor in de Formule 1. Hij eindigde als negentiende in de WK-stand. Onlangs maakte Wehrlein, die ook in verband werd gebracht met Mercedes, de overstap naar Sauber.

Bij het Zwitserse team vormt hij een duo met de Zweed Marcus Ericsson. Volgens buitenlandse media trekt Sauber binnen afzienbare tijd de Italiaanse GP2-coureur Antonio Giovinazzi van Ferrari aan als reserverijder. Hij zou Wehrlein tijdens de komende tests vervangen.

27 februari

In de aanloop naar het nieuwe jaar in de Formule 1 testen de coureurs twee weken lang op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Op maandag 27 februari staat de eerste testdag op het programma.

De eerste week duurt tot en met donderdag 2 maart. Vervolgens wordt er van 7 tot en met 10 maart opnieuw getest in Spanje.

De eerste Grand Prix van het seizoen wordt op zondag 26 maart verreden in het Australische Melbourne.