Formule 1

Mercedes vindt in Allison nieuwe technisch directeur

Mercedes heeft donderdag bekendgemaakt dat James Allison is aangesteld als nieuwe technisch directeur. De 48-jarige Brit werkte in het verleden bij Ferrari en Renault.

Hoewel Mercedes spreekt van "een nieuw gecreëerde functie", neem Allison bij de Formule 1-renstal de taken over van de vorige maand naar Williams vertrokken Paddy Lowe.

Afgelopen zomer vertrok Allison als technisch directeur bij Ferrari. Per 1 maart treedt hij in dienst bij Mercedes.

"Ik ben erg verheugd dat ik weer aan de slag kan nadat ik een tijdje afwezig ben geweest in de sport", zegt Allison op de website van Mercedes. "Het is een groot privilege om het vertrouwen te krijgen van het team dat het de afgelopen drie seizoenen zo goed heeft gedaan."

Mercedes greep de afgelopen drie jaar de wereldtitel bij de constructeurs. Namens de Duitse renstal werden Lewis Hamilton (tweemaal) en de inmiddels gestopte Nico Rosberg wereldkampioen.

Komend seizoen rijdt de Fin Valtteri Bottas samen met Hamilton voor Mercedes. "Ik kijk er echt naar uit om Mercedes te helpen om zo sterk mogelijk voor de dag te komen", zegt Allison.

Wolff

De Brit valt in de hiërarchie van Mercedes direct onder teambaas Toto Woff. "Ik ben erg gelukkig dat we James bij Mercedes kunnen verwelkomen", zegt Wolff.

"Het was geen gemakkelijke opgave om de juiste persoon te vinden die onze ervaren groep van monteurs kan aansturen en onze jonge monteurs kan helpen ontwikkelen", aldus Wolff. "Ik denk dat we met James de perfecte persoon hebben gevonden voor deze baan."

Mercedes presenteert volgende week donderdag zijn nieuwe bolide. Op 26 maart wordt in Australië de eerste Grand Prix van het jaar verreden.

Lees meer over:
Tip de redactie