Een kleine meerderheid van de Formule 1-coureurs is tegen de invoering van de halo. Dat blijkt uit een enquête van autosportbond FIA.

Het was de bedoeling dat de beschermende ring boven de cockpit in 2018 ingevoerd zou worden. Nu de coreurs geen voorstander blijken van de halo, gaat de FIA op zoek naar alternatieven.

De 22 coureurs in de koningsklasse van de autosport kregen medio januari een enquête over de halo. Tot woensdag hadden zij tijd om die in te vullen.

Zestien coureurs hebben de enquête ingevuld, meldt het Duitse magazine Auto, Motor und Sport. Zeven coureurs toonden zich tegenstander van de halo, vijf racers waren voorstander en vier bleven neutraal.

Claustrofobie

De teambazen hebben de veiligheidsexperts van de FIA gevraagd om met een andere oplossing te komen. De halo belemmert het zicht van de coureurs licht, zou claustrofobie kunnen veroorzaken en wordt als lelijke toevoeging aan de wagens gezien.

Vorig jaar experimenteerden verschillende teams tijdens vrije trainingen met de halo. Meerdere coureurs lieten zich destijds al negatief uit over het systeem.

Het nieuwe seizoen in de Formule 1 begint op 26 maart met de Grand Prix van Australië.