Baas Paul Hembery van bandenfabrikant Pirelli vreest dat de nieuwe regels in de Formule 1 gaan leiden tot minder spektakel en inhaalacties.

Op verzoek van de coureurs en de FIA zal de slijtage van de banden een stuk minder worden in vergelijking met de afgelopen jaren. Volgens Hembery kunnen de banden veel langer gebruikt worden dan voorheen.

"We hebben zes seizoenen achter dat rug waarin wij een uitdaging moesten creëren voor de teams en de rijders door banden te maken die sneller slijten. Nu is ons gevraagd om de oververhitting en de slijtage te verminderen", vertelt de baas van de bandenleverancier aan Motorsport.com.

De nieuwe banden brengen volgens Hembery voor- en nadelen met zich mee. "Bij inhaalsituaties kan een coureur meer van zijn banden vragen, zonder dat ze oververhitten. Aan de andere kant zijn er meer bochten die vol gas genomen kunnen worden. Dat bevordert het inhalen niet, omdat er minder geremd hoeft te worden."

Fysieke uitdaging

Hembery denkt dat de coureurs de nieuwe regels wel zullen waarderen. "Ik denk dat zij het leuk gaan vinden, omdat ze het verschil zullen voelen. De fysieke uitdaging wordt groter dan ze in tijden hebben gehad."

"De ware impact van de nieuwe regels op het inhalen zal afhankelijk zijn van hoe groot het verschil tussen de prestaties van de verschillende auto's. Als de prestaties dichter bij elkaar komen, dan zijn er kansen. Als dat niet zo is, dan wordt het een optocht van auto's."

Vanaf eind februari wordt er voor het eerst getest op het circuit in Barcelona. De eerste race van het seizoen is op 26 maart in Australië, ruim twee weken na de laatste test.