Lewis Hamilton verwacht dat Mercedes de komende maanden weer een topauto fabriceert waarmee hij in 2017 een gooi kan doen naar zijn vierde wereldtitel.

"De nieuwe technische regels vormen een grote uitdaging, maar ik ben ervan overtuigd dat het team dit voor elkaar krijgt", zegt de Britse drievoudig wereldkampioen Formule 1 donderdag tegen Autosport.com.

In 2017 krijgen de wagens dikkere banden en nieuwe regels voor de aerodynamica zorgen voor auto's met nog meer neerwaartse druk op het asfalt. De auto's zullen daardoor naar verwachting nog sneller worden.

"Bij Mercedes werken we beter samen dan ooit en we beschikken over het vakmanschap om deze veranderingen succesvol door te voeren", aldus Hamilton, die dit jaar de wereldtitel moest laten aan zijn inmidels gestopte teamgenoot Nico Rosberg.

Ongemakkelijk

Hamilton blikt terug op het bewogen seizoen, waarin hij tot en met de laatste race om de titel streed met Rosberg, die kort na het behalen van zijn wereldtitel afscheid nam van de Formule 1.

"Er zijn wat ongemakkelijke situaties geweest, maar dat krijg je als twee rijders van hetzelfde team voor het kampioenschap vechten", aldus Hamilton, die zich in 2008, 2014 en 2015 tot kampioen van de Formule 1 kroonde.

"Ik ben dit jaar geen kampioen geworden, maar won wel meer races en had ook meer poles dan in andere seizoenen, dus als coureur ben ik gegroeid."

De 31-jarige Hamilton kijkt daardoor uit naar het nieuwe jaar. "Ik heb ook weer veel over mezelf geleerd en weet nog beter wat mijn zwakke punten zijn. Daar doe ik volgend seizoen mijn voordeel mee."

Het nieuwe seizoen in de Formule 1 begint op 26 maart met de Grand Prix van Australië.