Formule 1

Manager Briatore sluit Alonso uit als opvolger van Rosberg bij Mercedes

Flavio Briatore, onderdeel van het management van Fernando Alonso, sluit uit dat de Spaanse Formule 1-coureur als opvolger van Nico Rosberg bij Mercedes tekent.

De Italiaan zegt tegen La Gazzetta dello Sport dat de overeenkomst met zijn huidige team McLaren wordt gerespecteerd.

"Waarom is het altijd zo dat als er een stoeltje vrij komt, Alonso steeds wordt genoemd? Hij heeft een contract en daar houdt hij zich aan", vertelt Briatore tegen de Italiaanse krant.

In 2014 vertrok Alonso bij Ferrari, nadat hij in zijn contract had opgenomen te mogen vertrekken als hij geen wereldkampioen zou worden. "Die situatie was heel anders en wij hadden toen een afspraak", stelt Briatore.

"Ferrari was zo eerlijk om zich aan die afspraak te houden. Het klopt dat Mattiacci (Ferrari-teambaas, red.) ons een driejarig contract aanbood, maar dat hebben wij naast ons neergelegd."

Briatore haalde Alonso naar de Formule 1 en is als zakenman en voormalig Formule 1-teamchef bij Benetton en Renault al jarenlang betrokken in de hoogste klasse van de autosport.

Flirten

Rosberg maakte vijf dagen na het behalen van de wereldtitel bekend te stoppen met de Formule 1. De naam van Alonso werd al snel genoemd en er verschenen zelfs geruchten dat de coureur zou hebben gesproken met Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Afgelopen dinsdag was Wolff nog openlijk aan het flirten met de Spanjaard: "Fernando is iemand die je altijd moet overwegen", vertelde Wolff tegen Sky Sports. "Het is een coureur die ik zeer respecteer. Hij heeft talent, snelheid en ervaring en daarmee het hele pakket."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie