Rosberg begrijpt kritiek van Mercedes-adviseur Lauda niet

Nico Rosberg begrijpt niet waarom Mercedes-adviseur Niki Lauda hem bekritiseerd heeft over het moment waarop hij zijn afscheid van de Formule 1 heeft aangekondigd.

Lauda beschuldigde Rosberg er vorige week van dat hij Mercedes niet op tijd geïnformeerd heeft over zijn plannen om te stoppen en dat het team daardoor nu met een lastige opgave zit.

"Het is begin december en we missen nog een coureur. Het wordt echt een probleem om een vervanger te vinden", aldus de 67-jarige Oostenrijker.

Volgens wereldkampioen Rosberg, die vorige week vrijdag verrassend bekendmaakte per direct te stoppen met Formule 1, heeft hij juist heel veel rekening gehouden met Mercedes.

"Ik snap niet waarom Niki dat gezegd heeft", reageert de 31-jarige Duitser woensdag in Die Zeit op de woorden van Lauda. "Ergens moet hij het verkeerd begrepen hebben."

"Als het alleen aan mij gelegen had, had ik liever gewacht tot kerst om mijn afscheid aan te kondigen, maar dat kon ik het team niet aandoen."

Grappig

Rosberg herhaalt in het interview met het Duitse weekblad dat hij niet kan bedenken waarom hij nogmaals alles opzij zou moeten zetten voor het veroveren van de wereldtitel, nu zijn grote droom eindelijk is uitgekomen. "Beter dan nu wordt het toch niet."

"Het was grappig: het idee dat ik zou gaan stoppen, motiveerde me in de laatste weken van het seizoen, maar tegelijkertijd moest ik er niet te veel aan denken omdat ik me anders niet goed kon focussen."  

Het is nog niet duidelijk wie Rosberg op gaat volgen bij Mercedes. De meest genoemde naam is testcoureur Pascal Wehrlein, maar teambaas Toto Wolff denkt ook aan een meer gevestigde naam als Fernando Alonso.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie