Het TT-circuit in Assen hoopt in de toekomst een Formule 1-race te mogen huisvesten. Dat zei de organisatie dinsdag op een persconferentie.

"Als de mogelijkheid voor het organiseren van een Formule 1-race zich voordoet, steken wij onze vinger op", zegt TT-voorzitter Arjan Bos tegen Dagblad van het Noorden.

Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat de komende twee jaar 8 miljoen euro wordt geïnvesteerd in vernieuwing van het circuit.

Dat bedrag is niet bestemd voor verbreding van de racebaan, wat mogelijk noodzakelijk is om een Formule 1-race toebedeeld te krijgen. "Mocht verbreding nodig zijn voor het binnenhalen van Formule 1, dan kan dat altijd nog", aldus Bos.

Haarbochttribune

De 8 miljoen euro voor vernieuwingen aan het circuit worden voor de helft door de provincie Drenthe en voor de andere helft door het TT-circuit zelf betaald.

De grootste verandering is de bouw van een nieuwe tribune op de plek waar nu de Haarbochttribune staat. Daar komt plaats voor 10.000 toeschouwers. Andere tribunes worden vernieuwd.

Tussen 1952 en 1985 werd op het circuit van Zandvoort de Nederlandse Grand Prix in de Formule 1 verreden. Sindsdien ontbreekt Nederland als gastheer voor een race in de koningsklasse van de autosport.

Zandvoort stelde vorig jaar een onderzoek in naar de mogelijkheid om de Formule 1 terug te laten keren naar Nederland.