Sebastian Vettel is niet geïnteresseerd om de vrijgekomen plek van Nico Rosberg bij Mercedes eventueel op te vullen. Hij wil gewoon voor Ferrari blijven racen.

"Het is geen geheim dat ik en Kimi Raikkonen een contract hebben voor volgend jaar", zei de viervoudig wereldkampioen dinsdag op het Ferrari World Finals evenement in Daytona.

Dat Ferrari afgelopen seizoen geen enkele race won is voor de 29-jarige Vettel ook geen reden om te twijfelen aan zijn toekomst bij de Italiaanse renstal. "We zijn erg positief voor het nieuwe seizoen. Er gaat een hoop veranderen dus we zijn erg druk met onszelf bezig", aldus de Duitser.

Vettel won vier wereldtitels tussen 2010 en 2013. Destijds reed hij in dienst van Red Bull Racing.

Mercedes

Het team van Mercedes is nog op zoek naar een coureur om wereldkampioen Rosberg te vervangen. Vettels landgenoot maakte enkele dagen na het behalen van zijn eerste wereldtitel bekend dat hij stopt.

De reserve-coureur van Mercedes, Pascal Wehrlein, is één van de kanshebbers om Rosberg op te volgen. Hij won zondag de 'Rookie of the Year Award' bij de Autosports Awards in Londen.

Eerder gaf Max Verstappen al aan geen oren te hebben naar het vrijgekomen stoeltje bij Mercedes. De 19-jarige Nederlander zei blij te zijn met zijn contract bij Red Bull.